Cégek külföldi munkavállalása


Magyar cégek külföldi munkavállalásához nem elegendő közösségi adószámmal rendelkezni, hisz egyrészt az csak EU tagországokra vonatkozik, másrészt mind Magyarországon, mind a célországban különböző engedélyek, igazolások beszerzése szükséges.

Minden országban más szabályok vonatkoznak a külföldi vállalkozások munkavállalására, ezért a célország előírásainak megfelelően kell eljárni, ellenkező esetben komoly büntetésekkel és a célországból való kitiltással sújthatják a vállalkozást.

Fontos szempont az is, hogy milyen tevékenységet kíván végezni az adott országban, mert vannak tevékenységi körökhöz kötött jelentési és fizetési kötelezettségek is.

Kettős adóztatás elkerülésére vonatkozó szabályokat is be kell tartani. A számla kiállításakor tisztában kell lenni, hogy az áfát fel kell-e számítani és ha igen melyik országban kell megfizetni. Tudnia kell azt is, hogy az adókat és a járulékokat hol és milyen szabályok szerint kell megfizetnie.

A fentieken kívül sok fontos és lényeges kérdés merülhet fel a külföldi munkavállalással kapcsolatban. Célunk, hogy tájékoztatást nyújtsunk mindazoknak a vállalkozásoknak, akik külföldi munkavállalást terveznek valamint igényük szerint vállaljuk az engedélyek, igazolások beszerzését, kérelmek elküldését. Német nyelvterülteken (Ausztria, Németország) vállaljuk az érintett ország intézményeivel levelezések lefolytatását, idegen nyelvű nyomtatványok fordítását, jelentések elküldését is.

karte

Amennyiben tevékenységünk felkeltette érdeklődését, jelentkezzen Online tanácsadásra!

Várjuk megkeresését!

mott